duminică, 8 aprilie 2012

Congresul National de Medicina Interna si demonstratia culinara de Hrana Vie (raw vegan)

Multe Simpozioane si Conferinte se tin in frumoasa statiune balneara Calimanesti-Caciulata. In perioada 28-31 martie 2012 s-a tinut la Caciulata, Conferinta Nationala de Medicina Interna, unde Catalina Dinu, PR-ul Societatii Romane de Medicina Interna http://www.srmi.ro/ s-a gandit sa organizeze o demonstratie culinara Raw Vegan (adica bucatarie fara foc). Ligia Pop http://www.ligiapop.com/ trebuia sa sustina aceasta demonstraite, insa din anumite motive pe care le puteti gasi aici, Ligia nu a putut ajunge la Valcea. Intamplarea "intamplatoare" a facut  ca eu sa fiu contactata, si astfel am ajuns sa am onoarea de a tine aceasta demonstratie culinara. Fiind vorba de o demonstraite culianara ce trebuia sustinuta in fata unor medici, am avut ceva emotii si m-am pregatit mai altfel decat pentru demonstratia de la Targul Raw Generation din 25.03.2012 de la Bucuresti.
In echipa si de data aceasta am avut-o pe Ramona Colniceanu, dar si pe Catalin Colniceanu care s-a ocupat de fotografierea bucatelor raw.

Sala de prezentare
 Demonstratia a mers frumos, am inceput cu servirea ceaiului macerat la rece, a laptelui de migdale si a sarmalelor, dar au fost incantati medicii si atunci cand am ajuns la "prajirea" chiftelelor cu boia dulce.

Ceai macerat la rece si lapte de migdale


Sarmale in foi de vita, varianta fara foc

Tot sarmale fara foc, a doua?! parca

Si uite asa printre lapte de migdale si sarmale am ajuns si la chiftelele fara foc, din migdalele ramase de la lapte si cateva radacinoase plus tarate de psyllium, reteta o gasiti tot pe blog aici.
Am "prajit" cateva chiftele cu boia dulce si gata pofta ce-am poftit ....


Chiftelute "rumenite" cu boia dulce
  Si finalul a fost guvernat de dulciurile cele raw, bulgarasi de cocos si curmale, dar si multe pachetele dulci pentru acasa.


Bulgarsi de cocos "tavaliti" prin carob/roscove, dar si prin cocos


Pachetelele pentru vanzare, au avut mare succes, chiar a trebuit sa revin si sambata cu vreo 20 de pungulite, toate pline cu bulgarasi de cocos si ciocolata de casa.

Catalina Dinu, Ramona Colniceanu si Eu


Discutiile au fost multe si ele, despre vitamina B12, despre anemie, despre cat de nociv este consumul de zahar din ziua de azi (cantitatea), despre cat de importanta este mancarea din farfurie si stilul de viata. Toate discutii m-au bucurat pentru ca amfitrionii au fost specialisti in medicina interna, cu o vasta cazuistica de pacienti la care multe probleme ar putea fi evitate doar printr-un stil de viata corect din toate punctele de vedere. Aceasta fiind si parerea medicilor, mi-am dat seama ca suntem pe drumul cel bun, usor usor medicii si pacientii vor ajunge la numitorul comun numit stil de viata.
Va multumes din suflet dragi domi si doamne, apreciez si stimez munca pe care o faceti cu OAMENII. A sosit vremea ca noi toti, in fapt, simplii pacienti in fata  bolilor, sa ne asumam ceea ce avem in farfurie dar si in gand. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu